Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2009 16:00 - Как се тегли кредит?
Автор: hanika Категория: Бизнес   
Прочетен: 7379 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 25.06.2009 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Съвети за хората, които търсят кредит   Възнамерявате да теглите кредит - тогава следващите редове, ще са ви от полза.
1.  Преценете внимателно финансовите си възможности, като заложите процент на риск по-висок от обичайния – това означава да изчислявате месечните си разходи за кредит със предвиждане за покачване на лихвата и вноската, както и да индексирате останалите си разходи с процента на очаквана инфлация. image

Така по-лесно ще прецените възможностите си да плащате редовно и след два месеца, и след две години. 

2. Избирайте жилище ново строителство, завършено, изпълнено от строител с добър имидж, тъй като част от банките вече въведоха ограничения по отношение на някои сегменти от имотния пазар (панелните жилища, покупките на зелено).

3. Съберете поне 40% от сумата преди да пристъпите към сключване на сделка.

Само така можете да сте сигурни, че спокойно ще затворите сделката – като по-лесно и в по-кратък срок намерите заемното финансиране и разполагате със средствата за покриване на текущите разходи по покупката.

4. Проучете внимателно и детайлно параметрите на кредита – лихви при закъснение на плащането, такси при предоговаряне и не на последно място - запознайте се със срока и/или условията, при които кредитът става предсрочно изискуем.

5. Покупката на дом за по-голяма част от потребителите е най-сериозната финансова операция през целия им живот, затова ако сте го планирали, не се отказвайте. Бъдете готови сделката да ви отнеме малко повече време, но не я отлагайте.
Вече имате изтеглен кредит. Тогава следва да знаете няколко основни неща
  1. Следете всеки месец размера на месечната си вноска. Банките не успяват да информират клиентите своевременно и част от тях изпадат в закъснение, дори просрочие, поради незнание, което за съжаление не е извинение.

    Лихвите за забавяне са сериозни, а в част от договорите е заложен и кратък срок, в който кредитът става предсрочно изискуем.

    2. Ако разходите по кредитите ви вече надминават възможностите ви, потърсете финансов експерт, който да проучи и изчисли внимателно оптималните възможности за предоговаряне на основното задължение.

    Моментът е неподходящ за предоговаряне на лихвени нива, облекчение може да се търси по посока увеличение на срока на кредита и от там намаляване на месечната вноска.

    3. Ако имате повече от два малки кредита, лизинги и други, потърсете възможност за окрупняване на задълженията, тъй като това ще намали риска един или повече от кредитите ви да излязат в просрочие.

    Най-често използвания и най-евтин към момента вариант е чрез ипотечен кредит за лично ползване.

    4. Ако имате отделени средства, погасете част от задължението си – така ще намалите месечната си вноска без да се налага да увеличавате срока.

    5. Всички потребителите трябва да знаят, че кризата не може да продължи безкрай.

    Ипотечните кредити са дългосрочни, затова действията, които предприемат, трябва да са съобразени с това.

    Profit.bg
March 17, 2009, 11:24 am    


Тагове:   кредит,


Гласувай:
8



Следващ постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hanika
Категория: Бизнес
Прочетен: 86414
Постинги: 8
Коментари: 20
Гласове: 866
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол